«Προμήθεια διαφόρων ειδών για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ....


 Όπως αποκάλυψε σε άρθρο του  το thespro.gr:

<<«Προμήθεια διαφόρων ειδών για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων» , είναι ο τίτλος των αποφάσεων του δημάρχου Σουλίου κ. Καραγιάννη. 

Θα μου πείτε θεμιτό είναι οι δήμοι να διαθέτουν πόρους για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Η πρακτική που ακολουθεί όμως ο δήμος Σουλίου, μόνο η ενδεδειγμένη δεν είναι, προκαλώντας ερωτήματα.

Από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Σουλίου από την σημερινή δημοτική αρχή, μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2020, έχουν δαπανηθεί συνολικά 19.345,86 €, μέσω 5 απευθείας αναθέσεων, σε δύο μόνο προμηθευτές, χωρίς έστω προηγούμενη δημόσια πρόσκληση για κατάθεση προσφορών.

ΗμερομηνίαΑΔΑΠοσό Προμηθευτής
25/10/20196ΜΖ2Ω1Α-Η234.798,80Χ.Θ.
11/12/201964Ρ0Ω1Α-ΟΩΖ3.759,06Χ.Θ.
27/3/20206Θ3ΤΩ1Α-ΤΘΧ4.464,00Α.Θ.
13/4/2020ΨΕΜΠΩ1Α-7ΣΛ1.860,00Χ.Θ.
11/6/2020ΨΛΥΗΩ1Α-5Α84.464,00Α.Θ.

Η ετήσια δαπάνη για την «Προμήθεια διαφόρων ειδών για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων», ξεπερνάει το ποσό που δικαιούνται να κάνουν απευθείας ανάθεση και η πρακτική που ακολουθεί ο δήμος Σουλίου ονομάζεται κατάτμηση έργου και απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Αρχές Δεκεμβρίου του 2019, είχαμε επικοινωνήσει με τον κ. Καραγιάννη, σχετικά με το θέμα, μετά από τις 2 πρώτες αναθέσεις.
Τότε μας διαβεβαίωνε πως αυτά ήταν υποχρεώσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής (βλέπε Σταυρούλα) και πως από τη νέα χρονιά, ο δήμος θα προχωρούσε σε ανοιχτό διαγωνισμό.
Βέβαια οι αποφάσεις φέρουν τη δική του υπογραφή και όχι της προκατόχου του.

Η υπόσχεση αυτή, ουδέποτε έγινε πράξη. 
Αντιθέτως συνεχίστηκε και το 2020 η πρακτική της κατάτμησης, ώστε να καταστεί εφικτή η δυνατότητα για απευθείας ανάθεση, πάντα στους ίδιους προμηθευτές και χωρίς προηγούμενη δημόσια πρόσκληση.

Αξίζει να τονίσουμε πως το ποσό των 19.345,86 € αφορά καθαρά και μόνο την προμήθεια ειδών περίθαλψης (;;;) και όχι το πρόγραμμα στείρωσης ή την αγορά τροφών. αφού ο δήμος Σουλίου δεν διαθέτει καταφύγιο, ούτε προχωράει σε στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.

Τον Δεκέμβρη είχαμε επίσης ζητήσει και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στεφάνου τα πρωτόκολλα παραλαβής των αντικειμένων και των αριθμό των αδέσποτων που περιθάλπει ο δήμος, χωρίς ποτέ να λάβουμε τα στοιχεία, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο Αντιδήμαρχος. 

Επειδή κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με τα αδέσποτα στο Δήμο Σουλίου, θα καλέσουμε τον κ. Καραγιάννη να μας απαντήσει για ποιο λόγω δεν πραγματοποίησε διαγωνισμό, όπως μας διαβεβαίωνε τον Δεκέμβριο, καθώς και να ζητήσει ο ίδιος να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρωτόκολλα παραλαβής, αλλά και οι τεχνικές προδιαγραφές των τεχνικών υπηρεσιών του ∆ήµου.>>

ΠΗΓΗ:https://www.thespro.gr/2020/07/blog-post_97.html


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/04-09-2015 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ,ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ 

1.0 Επιτροπές Δικαίου & Πειθαρχικού
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ

1.0 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

1.2.1. Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ’ αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.


1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.

1.2.3. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),
1.2.4. Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.
1.2.5. Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ’ αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.

1.2.6. Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ., του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών ή εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.


1.2.7. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείωνΝομαρχείων και Δήμων.


1.2.8. Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :6934141042
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΕΣ;ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΣ;

ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - "ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ"