Ραγδαία φτωχοποίηση: Αυξήθηκαν από το 1% στο 12% οι εργαζόμενοι με αποδοχές έως 200 ευρώ!

  


Το 73% των εργαζομένων έχει μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες των 1.000 ευρώ

Κατάρρευση μισθών το τελευταίο διάστημα καταγράφει η ΓΣΕΕ – Το 31% των απασχολουμένων το β΄ τρίμηνο του 2020 έλαβε αποδοχές μικρότερες του κατώτατου μισθού, που ανέρχεται σε 650 ευρώ μεικτά.

Τη ραγδαία φτωχοποίηση των εργαζομένων αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, που παρουσίασε την ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο β΄ τρίμηνο του 2020 οι εργαζόμενοι με αποδοχές έως 200 ευρώ αυξήθηκαν από το 1% στο 12% του συνόλου, ενώ το 73% των εργαζομένων έχει μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες των 1.000 ευρώ.

Επίσης, στο β΄ τρίμηνο του έτους ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, από 885 ευρώ το 2019 σε 802 ευρώ το 2020.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, «παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Φεβρουάριο του 2019, το ύψος του βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας και απέχει σημαντικά από το ύψος ενός μισθού αξιοπρεπούς διαβίωσης. Το στοιχείο αυτό λαμβάνει βαρύνουσα διάσταση αν αναλογιστεί κανείς ότι το 31% των απασχολουμένων το β΄ τρίμηνο του 2020 έλαβε αποδοχές μικρότερες του κατώτατου μισθού», που ανέρχεται σε 650 ευρώ μεικτά.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά ότι στο τέλος του 2020 θα εκτοξευθεί στο 21,2% υπό την προϋπόθεση ότι η ύφεση δεν θα ξεπεράσει το 9%, κάτι που φαίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να συμβεί, καθώς αυξάνονται οι περιοχές στις οποίες ισχύουν μέτρα τα οποία περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα.

Μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου η έξοδος από το εργατικό δυναμικό κυμάνθηκε μεταξύ 100.000 και 180.000 ατόμων σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019. Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών των ατόμων αφορά εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών και λαμβάνουν εισόδημα λιγότερο από το 50% του μισθού τους. Το κόστος απώλειας εργασίας είναι ιδιαίτερα υψηλό στην Ελλάδα, αφού ύστερα από δύο χρόνια ανεργίας ο άνεργος έχει απολέσει το 47% του εισοδήματός του. Το αποτέλεσμα αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρωζώνη.

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι τα νοικοκυριά, που ουσιαστικά στηρίζουν την οικονομική δραστηριότητα, καθώς διατηρούν σημαντικό έλλειμμα στο ισοζύγιό τους, βρίσκονται σε δεινή χρηματοοικονομική θέση με σημαντικές επιπτώσεις στις καταναλωτικές και τις χρηματοοικονομικές αποφάσεις τους. Ενδεικτικό είναι ότι το β΄ τρίμηνο του 2020 η ιδιωτική κατανάλωση ήταν ίση με 28,8 δισ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν ίση με 32,6 δισ. ευρώ.

πηγη

ΔΥΣΟΊΩΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΔΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ, ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ....ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΛΟΙ!

ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ,ΤΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΤΙΣ ΛΥΠΟΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ....ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝ ΕΤΗ 2020 ΝΑ ΛΥΠΟΘΥΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ..... ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ...ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΖΟΥΜΕ....

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ.....ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΖΥΓΟ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ,ΤΗΝ ΠΕΝΑ , ΤΟΝ ΛΟΓΟ , ΑΞΙΕΣ,ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ Ε.ΣΥ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ...

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ:

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ:https://www.artemis-sorras.gr/statepower/

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/metoches-trapezas-anatolis/

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 600 ΔΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/katathesi-600-dis-dolarion/

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 2 ΤΡΙΣ 300 ΔΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/chrimatodotisi-ergon-stous-dimous/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/protasi-t-ch-s/

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/protasis-gia-kipro/

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/alles-protasis/

ΔΗΜΟΙ:ΟΡΑΜΑ ΕΛΛΑΣ:http://dimoi.oramaellas.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚ. 6199/4-9-2015:https://www.e-synews.gr/wp/2019/01/24/programmatikes-diloseis-politikos-foreas-ellinon-syneleysis-e-sy/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ:https://www.e-synews.gr/wp/tag/idrytiki-diakiryxi/

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ-ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :6934141042

                        

e-mail:ninadimitriou2019@gmail.com


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

https://kosmotheasi.com



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΕΣ;ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΣ;

ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - "ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ"