Η κυβέρνηση γυρνάει την πλάτη σε περίπου 740.000 μακροχρόνια άνεργους...

 


Το έκτακτο επίδομα θα δοθεί μόνο σε όσους συμπλήρωσαν 12μηνη εγγεγραμμένη ανεργία μετά τον Απρίλιο του 2020

Χωρίς στήριξη θα μείνουν 740.000 άνεργοι, παρά τις πομφόλυγες της κυβέρνησης. Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοινώνει διθυραμβικά τα «ψίχουλα» που δίνει σε μακροχρόνια ανέργους, αφήνει στο έλεός της τη συντριπτική πλειονότητα ανθρώπων που έχουν μείνει  χωρίς δουλειά – κάποιοι από αυτούς επί χρόνια.

Όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, θα δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 130.000.

Όμως, την ίδια στιγμή μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, είναι 578.668. Έτσι, περίπου 440.000 μακροχρόνια άνεργοι θα μείνουν χωρίς καμία στήριξη.

Αυτό που είναι, όμως, ακόμη πιο αλλοπρόσαλλο και εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, το έκτακτο επίδομα θα δοθεί μόνο σε όσους συμπλήρωσαν 12μηνη εγγεγραμμένη ανεργία μετά τον Απρίλιο του 2020.

Άρα, οι 440.000 μακροχρόνια άνεργοι που δεν θα πάρουν ούτε μισό ευρώ είναι όσοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, δηλαδή όσοι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το κριτήριο της κυβέρνησης για την έκτακτη παροχή είναι εντελώς αντίθετο από αυτό που χρησιμοποιείται τόσο από τον ΑΣΕΠ όσο και από τον ΟΑΕΔ, στις σχετικές προκηρύξεις των οποίων όσο περισσότερος είναι ο χρόνος της ανεργίας τόσο μεγαλύτερη είναι η μοριοδότηση.

Εξάλλου, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 1.030.411 άτομα, ενώ όσοι λαμβάνουν κάποιας μορφής επίδομα από τον οργανισμό, πέραν των έκτακτων παροχών στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, είναι λίγο παραπάνω από 160.000.

Επομένως, χωρίς καμία στήριξη, είτε τακτικής είτε έκτακτης μορφής, μένουν σχεδόν 740.000 άνεργοι.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΙΛΛΥΡΙΑ ΡΑΔΙΟ - ΣΟΚ !! ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 1 ΤΡΙΣ!!!




ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΑΜΕΣΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

 ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ,ΑΦΘΟΝΙΑ,ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ  ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ:

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ  ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΕΛΜΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/metoches-trapezas-anatolis/

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 600 ΔΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/katathesi-600-dis-dolarion/

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 2 ΤΡΙΣ 300 ΔΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/chrimatodotisi-ergon-stous-dimous/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/protasi-t-ch-s/

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/protasis-gia-kipro/

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:https://www.artemis-sorras.gr/financingproposals/alles-protasis/

ΔΗΜΟΙ:ΟΡΑΜΑ ΕΛΛΑΣ:http://dimoi.oramaellas.gr/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ:https://www.artemis-sorras.gr/statepower/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ:https://www.e-synews.gr/wp/tag/idrytiki-diakiryxi/

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/4-9-2015:


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :6934141042

                        

e-mail:ninadimitriou2019@gmail.com


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΕΣ;ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΣ;

ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - "ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ"