Μέγα σκάνδαλο -Χορήγηση Χρυσής βίζας επενδυτή σε πολίτη τρίτης χώρας, που αποκτά ακίνητο στην Ελλάδα μετά από αναγκαστικό πλειστηριασμό!!!!!


Ο δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, μίλησε στο
 Newsbomb.gr, για το μείζον ζήτημα της δυνατότητας χορήγησης μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή σε πολίτη τρίτης χώρας, που αποκτά ακίνητο στην Ελλάδα μετά από αναγκαστικό πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ (Τμήμα Δ), μετά τον αναγκαστικό πλειστηριασμό ακινήτου, που βρίσκεται στην Ελλάδα, και την καταβολή από τον υπερθεματιστή, πολίτη τρίτης χώρας, του συνολικού εκπλειστηριάσματος, ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ, στον επί του πλειστηριασμού υπάλληλο, είναι δυνατή η χορήγηση σε αυτόν μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή, κατά τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. Β του ν. 4251/2014, όπως ισχύουν, υπό τους απαράβατους όρους ότι:

α) Η καταβολή του εκπλειστηριάσματος στον επί του πλειστηριασμού υπάλληλο έχει συντελεσθεί με έναν από τους τρόπους, που περιοριστικά αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. Β περ. 2 του ν. 4251/2014, όπως ισχύουν,

β) έχει γίνει μεταγραφή της περίληψης της κατακυρωτικής έκθεσης του ακινήτου στα οικεία βιβλία μεταγραφών και

γ) ο πλειστηριασμός δεν έχει ακυρωθεί με έναν από τους προβλεπόμενους νόμιμους τρόπους.

Για την συγκεκριμένη απόφαση χορήγησης golden visa, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Δημήτρης Αλβανός, αναφέροντας ότι «η χορήγηση αυτή ισχύει ήδη με έναν νόμο που έχει ψηφιστεί από το 2014, για την χορήγηση ιθαγένειας και είναι κάποια κίνητρα για να έρχονται ξένοι και να αφήνουν χρήματα εδώ. Αν παραδείγματος χάριν, έρθει κάποιος ξένος και αγοράσει ένα ακίνητο 250.000 ευρώ παίρνει αυτή τη χρυσή βίζα».

Ωστόσο, όπως δήλωσε, η διαφορά τώρα έγκειται στο γεγονός ότι κάποιος ξένος αλβανικής υπηκοότητας πήρε ένα ακίνητο σε πλειστηριασμό, οπότε τέθηκε το ζήτημα στο ΝΣΚ να γνωμοδοτήσει κατά πόσο σε περίπτωση πλειστηριασμού μπορεί κάποιος να πάρει χρυσή βίζα.

«Το ΝΣΚ με τη σειρά του είπε ότι εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου, μπορεί να γίνει κανονικά», επεσήμανε ο κ. Αλβανός.

«Το γεγονός αυτό είναι προπομπός κακών εξελίξεων, καθώς με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, η διαδικασία πλειστηριασμού καθίσταται πάρα πολύ εύκολη, τα ακίνητα των ανθρώπων θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό και στην πράξη θα έρχονται ξένοι και θα πετάνε τους Έλληνες από τα ακίνητά τους», υπογράμμισε.

Αυτές τις ημέρες, μας αναβάθμισε ο οίκος Moody's με το επιχείρημα ότι ψηφίσαμε τον πτωχευτικό και θα γίνονται πιο εύκολα πλειστηριασμοί. Πρόκειται λοιπόν για ένα ζήτημα προτεραιοτήτων, όπως μας εξήγησε, και αυτό έχει κινήσει επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Δυστυχώς στην ελεύθερη οικονομία ενίοτε η καταστροφή του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου. Με τη σειρά τους τα κράτη, προσπαθούν να βρουν μία χρυσή τομή, να σταθμίσουν το δημόσιο συμφέρον και την οικονομική ελευθερία».

«Κατά τη γνώμη μου, με τα νομοσχέδια τα οποία φέρνουν, έχει γείρει η πλάστιγγα πολύ εις βάρος των Ελλήνων», ανέφερε ο κ. Αλβανός.

Η παραπάνω διαδικασία ίσχυε λοιπόν στην πώληση, αλλά τώρα θα ισχύει και στον πλειστηριασμό.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις διαδικασίες εξπρές που θα φέρει ο νέος πτωχευτικός κώδικας και τα περιορισμένα νομικά όπλα του δανειολήπτη, θα τον οδηγήσουν στο να μην μπορεί να μετριάσει τις ενέργειες της τράπεζας.

«Εν ολίγοις, απλοποιούν πολύ τη διαδικασία και αφαιρούν τη δυνατότητα στον δανειολήπτη, να αυξήσει την τιμή του ακινήτου. Τώρα ουσιαστικά ο δανειολήπτης θα βρίσκεται στο έλεος της τράπεζας, χάνοντας κάποια από τα βασικά του όπλα», καταλήγει ο κ. Αλβανός.

ΠΗΓΗ



ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;;;;;;;

ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΚΑΤΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ''ΟΙΚΟΙ''.....

ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ''ΕΠΕΣΑΝ'' ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ...ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ....

ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ....ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ <<ΛΥΣΗ>>

ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ... Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ <<ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ>>.........

<<ΕΠΕΝΔΥΣΗ>>ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.........

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ....ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ(ΔΕΣ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΟΥ),....ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΛΗΞΗ-ΑΡΧΕΙΟ ΩΣ ΥΠΗΚΟΟΣ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ....ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΘΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΑ!!!!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΧΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ, ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 33 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΣΥΝ 2 ΝΟΜΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ !

12 ΑΞΙΕΣ


18 ΑΡΧΕΣ


3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

https://www.aitherikigrafi.gr/politeiakoi-nomoi

ΝΟΜΟΣ 1ος-ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

https://www.aitherikigrafi.gr/nomos-1-asfalisi-dikaiou

 ΝΟΜΟΣ 2ος-ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

https://www.aitherikigrafi.gr/nomos-2-nomos-atomou


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ!!!

ΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ 

https://www.artemis-sorras.gr/



ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/4-5-2015.

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ,ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΨΕΥΔΗ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ....

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ!


https://www.artemis-sorras.gr/esy/programmatikes-diloseis-politikoy-foirea-ellinon-syneleysis-6199-04-09-2015


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ e-synews.gr

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :6934141042

                        

e-mail:ninadimitriou2019@gmail.com



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΕΣ;ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΣ;

ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - "ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ"