Ρέγκλινγκ: Βλέπουμε θετικά το αίτημα της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία της επιστολής της Ελλάδας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας με την οποία αιτείται τη συγκατάθεση του προκειμένου να αποπληρώσει νωρίτερα χρέος προς το ΔΝΤ, ανέφερε ο Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.


«Επιβεβαιώνω ότι όντως λάβαμε αυτή την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης. Η επεξεργασία της επιστολής είναι σε εξέλιξη. Υπήρξε μία προκαταρκτική συζήτηση με τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Euro Working Group πριν από δύο εβδομάδες. Από πλευράς μας, το βλέπουμε θετικά, επειδή με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα μπορέσει να αποφύγει κάποιες πληρωμές εξυπηρέτησης χρέους. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε αυτό» ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή χρέους προς το ΔΝΤ και τον Νοέμβριο του 2019, ύψους 2,7 δισ. ευρώ. Το τωρινό αίτημα αφορά ποσό 3,3 δισ. ευρώ. Θα χρειαστούμε μία διαδικασία, επειδή χωρίς παραίτηση άλλων πιστωτών από το δικαίωμα αυτό (waiver), η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να αποπληρώσει κι εκείνους, κυρίως τον ESM και τον EFSF.

Όπως συνέβη και τον Νοέμβριο του 2019, ελπίζω ότι τα κράτη μέλη θα συμφωνήσουν να υπάρξει εκ νέου παραίτηση από αυτό το δικαίωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, αναμένω αυτό να συμβεί περίπου στις αρχές Μαρτίου» κατέληξε ο ο Επικεφαλής του ESM.

Πηγή

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΑΓΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ, Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....

ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ, ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ(ΜΕΤΑΛΛΑ-ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ,ΜΑΡΜΑΡΑ, ΜΕΤΑΞΙ, ΒΑΜΒΑΚΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΛΙΝΟ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΤΛ.), ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΠΟΡΩΝ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΤΛ. 

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:

https://www.artemis-sorras.gr/funding-proposals

https://www.artemis-sorras.gr/esy/programmatikes-diloseis-politikoy-foirea-ellinon-syneleysis-6199-04-09-2015

https://www.aitherikigrafi.gr/

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV - Φ.Π.Α. - ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ;; ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΘΥΜΩΣΕ !! 



ΠΗΓΗ:




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - "ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ"

ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΕΣ;ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΣ;

ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝΥΜΙΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ)